Skip to main content

Op donderdag 18 maart organiseerde Keyport een online Introductie Succesvol Digitaliseren. Sjef van Erp nam de deelnemers mee in de laatste ontwikkelingen. Een boeiend verhaal van begin tot eind. Omdat hij de technologie achter blockchain, smart contracts, Internet of Things (IoT) en Artificial Intelligence (AI) heel helder weet te illustreren aan de hand van alledaagse voorbeelden.

We leven in een hybride wereld. Fysiek en online lopen constant door elkaar. Of we dat nu willen of niet. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe corona – en vaccinatie apps. Of aan de technologie van je deurbel. Ongemerkt gaat er achter de schermen een heel proces van start. Met overdracht van data en de nodige gevolgen voor je privacy, eigendomsrecht en de invloed van algoritme.

Voor ondernemers is er maar één conclusie: ga met jouw data aan de slag. En begin klein. Dat kan heel simpel door het antwoord op de vraag: Welke gegevens heb ik binnen mijn bedrijf nu al digitaal? – denk aan je boekhouding, je klantenbestand, de voorraad –  En wat kan ik daar dan mee?

Wil je aan de slag met digitalisering?