Skip to main content


Op donderdag 18 maart organiseert Keyport een gratis online Introductie Succesvol Digitaliseren. Business developer Loes Borger over de aanleiding: “De wereld verandert in een sneltreinvaart in een online megaplatform. Corona heeft dat nog eens versterkt, digitaliseren is een ‘must’. Daar zijn ondernemers ook wel van doordrongen. Maar waar begin je? En met welke factoren moet je rekening houden?”

De kansen benutten!

“Digitalisering is een ruim begrip. En wat je digitaliseert heeft impact. Op je bedrijfsprocessen en de rollen en competenties van medewerkers. En op aspecten als veiligheid, privacy en eigendom van bedrijfsdata. Je moet weten hoe het zit. En je moet ‘t goed regelen. Want hoe groot de uitdagingen en valkuilen ook kunnen zijn, de kansen die digitalisering biedt die zijn nog veel groter. Voor alle ondernemers in het MKB. Neem de bakker om de hoek die met de data uit het kassasysteem veel slimmer kan inkopen. En dus minder hoeft weg te gooien. Of een bedrijf in de logistiek dat een enorme efficiencyslag kan maken door het voorspellen van de benodigde voorraad op verschillende locaties. Of de mogelijkheden van online verkopen, e-commerce en webshops. Dan speelt afstand geen rol meer en is je marktgebied wereldwijd!”

“In onze gesprekken met ondernemers merken we dat er een diversiteit aan vragen voorbij komt. Vandaar dat we contact hebben gezocht met Sjef van Erp. Een expert! Hij weet je in vogelvlucht door de laatste ontwikkelingen te leiden: Alles wat je wil (en moet weten) om daarna goed van start te kunnen gaan.”

Webinar: Introductie Succesvol Digitaliseren
18 maart – 16:00 – 17:30 uur

Informatie & inschrijven webinar

Interactief college van expert Sjef van Erp

Een Tesla afrekenen met bitcoins. De toeslagenaffaire en algoritmen. Onbedoelde beeldvorming via google… Het is belangrijk om te weten wat er allemaal –  zonder dat we ons er bewust van zijn of invloed op hebben – gebeurt op basis van data. Welke data zijn er over jouw bedrijf bekend? En wat als je er zelf mee aan de slag wilt als ondernemer? Wat betekent dat voor je klant? En hoe voorkom je dat een ander ermee aan de haal gaat of misbruik van maakt?”

Sjef van Erp: “Het is ongekend wat er aan ontwikkelingen is en hoe snel het gaat. Ik neem je mee in de highlights, laat zien hoe het allemaal in elkaar grijpt én welke impact het kan hebben. Van bitcoin, crypto en blockchain. Tot aan webshoplogistiek, databeheer en IoT. En wees gerust. Het is prima te volgen, ook als je niet bent opgegroeid in het digitale tijdperk. Bovendien, afwachten is geen optie meer. Je zult ermee aan de slag moeten en je eigen koers moeten gaan varen. Dat wordt na mijn interactieve college wel duidelijk.”

Hoe kun jij er morgen mee aan de slag?

Van Erp spitst zijn verhaal toe op de individuele ondernemer. Hij maakt onderscheid tussen management gerelateerde onderwerpen zoals strategie, innovatie en implementatie en de concrete betekenis op de werkvloer. Bijvoorbeeld als het gaat om je boekhouding, stalling en eigendom van data, werken in de cloud en een webshop.

Na afloop zal Sjef van Erp nog een half uur beschikbaar zijn voor vragen van deelnemers.

Bio

Sjef van Erp is Hoogleraar burgerlijk recht en Europees privaatrecht, Universiteit Maastricht (met Emiraat); gasthoogleraar, Universiteit Trento; secretaris-generaal International Association of Legal Science; plaatsvervangend rechter Gerechtshof ‘s-Hertogenbosch; voorzitter en co-rapporteur European Law Institute (ELI, Wenen: www.europeanlawinstitute.eu) projectteam over Blockchain Technology en Smart Contracts, co-rapporteur en waarnemend voorzitter European Law Institute project over Access to Digital Assets.

Prof. Sjef van Erp heeft zich gespecialiseerd in hoe IT impact heeft op recht, waarbij hij de laatste jaren zich heeft gericht op eigendom van data.