Skip to main content


Meld je aan voor de ontbijtsessie donderdag 14 oktober

Van 7.30 tot 9.30 uur Ondernemersplein Roermond: https://www.eventbrite.nl/e/172761112137

Tijdens deze ontbijtsessie maak je kennis met L., een jonge hacker die vertelt hoe (on)gemakkelijk het is om ergens digitaal in te breken. Een ondernemer, Bert Overbeek, vertelt hoe hij het slachtoffer werd van een slimme digitale zwendel. Iets waarvan hij dacht dat hij ‘er nooit in zou trappen’. Piet Bel van ASML Security licht toe hoe dit soort ‘ongelukken’ in de bedrijfsketen kunnen doorwerken en hoe ASML probeert dat voor te zijn samen met zijn toeleveranciers. Interessant dus, zeker voor MKB bedrijven!

Het aantal digitale aanvallen op bedrijven is het afgelopen jaar verder gestegen. Wat daarbij opvalt is dat ook het MKB steeds vaker onder vuur ligt. De toenemende integratie van de supply-chain, waarin bedrijven steeds vaker digitaal innig met elkaar verbonden zijn, is een kracht en tegelijk een bedreiging. Het zoeken naar de zwakst beveiligde schakel als toegang tot de keten is een aparte tak van ‘cybercrime’ geworden. Aangezien elk bedrijf een schakel is in deze keten is dit onderwerp dan ook voor elke ondernemer, groot en klein, van belang!

Het programma op donderdag 14 oktober:
De supplychain onder cybervuur: Wat komt er op ons af en hoe maken we samen de bedrijfsketen veiliger?

L., hacker. Hij neemt ons mee in zijn manier van denken en kijken naar een ‘verdediging’. Waar let je op, en wat komt hij vaak tegen aan opstaande deuren?

Bert Overbeek, ondernemer

Bert werd in augustus slachtoffer van een ingenieuze digitale zwendel waarbij hij een forse som geld kwijtraakte. Hij legt uit hoe dat ging en hoe het kwam dat hij er toch in meeging ondanks enkele ‘rode lampjes’ in zijn hoofd. Een buitengewoon leerzaam verhaal.

Piet Bel, ASML security

ASML in Veldhoven werkt nauw samen met haar toeleveranciers om gezamenlijk de hele keten beter te beveiligen. Hij is verantwoordelijk voor de veiligheid van de relaties met toeleveranciers v vertelt hoe ASML dat aanpakt. Wat betekent dat voor de toeleveranciers en hoe profiteren ze daarvan?

Datum en tijd

Donderdag 14 oktober
Inloop: 07.30 uur
Afronding: 09.30 uur

Locatie

Ondernemersplein Roermond,
Steegstraat 5, 6041 EA Roermond

Aanmelden via: https://www.eventbrite.nl/e/172761112137


Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door PVO Limburg. Een samenwerking tussen MKB Limburg, LLTB, LWV , politie, justitie gemeenten en provincie. Samen met de Brightlands Smarts Service Campus is het PVO ook initiatiefnemer van het Expertisecentrum Cyberweerbaarheid, met als doel om het Limburgse MKB te helpen bij het vergroten van hun digitale veiligheid.