Skip to main content

Op vrijdag 28 mei jl organiseerde het Technasium van ROER College Schöndeln in samenwerking met FieldLab Robotics, Zuyd Hogeschool, Robomotive BV, AGVR BV en Agora Roermond de LEGO® Sumo Robot Challenge. Een prima aanpak om leerlingen vroeg en praktisch kennis te laten maken met de kansen en mogelijkheden van technologie. En waar kan dat beter, dan bij het Field Lab Robotics (FLR) dat bedrijven ondersteunt bij het automatiseren van productieprocessen.

Nieuwsgierig? Kom naar het Robotics Companie Event op 16 juni!

Directeur Saskia van der Laak (Field Lab Robotics): Op 16 juni maken we een start met het verbinden van bedrijven met elkaar en met Field Lab Robotics. Dit vanuit de overtuiging dat een sterk robotica cluster geweldige kansen biedt voor iedereen. Bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen krijgen een totaalbeeld van wat de regio kan bieden. Dat geldt ook voor de onderwijsinstellingen.

Over de  LEGO® Sumo Robot Challenge

De Roer Leerlingen uit 2 havo en vwo met Onderzoek & Ontwerpen in hun pakket volgden een hackathon.

Een hackathon is een bijeenkomst van techneuten om gezamenlijk aan een thema te werken. Het doel is, in korte tijd, een innovatieve en creatieve oplossing te bedenken om een probleem op te lossen. De challenge voor de leerlingen en dus het doel van deze hackathon was het zelfstandig bouwen en programmeren van een robot die in een sumowedstrijd de strijd met een andere robot moest aangaan.

Deze hackathon diende ter afsluiting van Technasiumproject LEGO® Sumo Robot Challenge. Onder begeleiding van experts legden de leerlingenteams in de ochtend de laatste hand aan hun LEGO® robots en besturingsprogramma’s. Als afsluiting vond in de middag de spannende LEGO® Sumo Robot Challenge plaats. De strijd tussen de robots leverde gespannen gezichten en glorieuze winnaars op!

ROER College Schöndeln heeft meerdere projecten, waaronder dronesoccer en VR-ervaringen, waarmee ze leerlingen vroeg en intensief kennis laten maken met de kansen en mogelijkheden van technologie. Door intensieve samenwerking met bedrijven en instellingen worden projecten levensecht en vernieuwend.

Keyport ondersteunt FLR en was betrokken bij de eerste contacten met het onderwijs.