Skip to main content

Projectleider Renske Cox: “Met trots lanceren wij ons nieuwe logo en website: maketechplatform.nl/. Juist nú was de tijd daar om het MakeTech Platform in een fris en jong jasje te steken. Niet alleen omdat onze maakindustrie in de Keyport regio grootse projecten en producten realiseert, maar ook omdat we de jeugd meer dan ooit willen bewegen om voor techniek te kiezen.

Het MakeTech Platform Keyport is een platform van- en voor ondernemers in de maakindustrie. Het is een besloten netwerk van bedrijven die iets fysieks maken in Midden-Limburg en de gemeente Cranendonck (samen de Keyport regio). “Wie nog geen lid is, nodig ik van harte uit”, zegt Renske

Ben jij de ondernemer van een maakbedrijf? Kom eens kennis maken tijdens onze bijeenkomst op 6 april bij SparkTechLab in Weert. Aanmelden kan hier

Lees hier waarom Jos Dumoulin van ROCKWOOL BV lid is: ROCKWOOL BV in Roermond, onderdeel van de internationale ROCKWOOL Group, heeft de wereld als marktgebied. Toch is de band die de bekende producent van isolatiesystemen met de regio heeft opgebouwd net zo belangrijk. “Ons bedrijf draait voor een belangrijk deel op mensen die uit de omgeving afkomstig zijn. Het aantrekken van medewerkers is een bedrijfskritische uitdaging. Je kunt op lange termijn de arbeidsmarkt positief beïnvloeden, door jonge mensen in een vroeg stadium te enthousiasmeren voor techniek”, zegt Jos Dumoulin. “Dat is een concrete doelstelling die wij delen met het Maketech Platform.”

Renske: “Het MakeTech Platform is de ideale online omgeving om jouw maakbedrijf eigentijds en opvallend te presenteren. Wij zorgen ervoor dat het platform de nodige aandacht krijgt van allerlei publieksgroepen. Denk dan bijvoorbeeld aan interviews waarin we vertegenwoordigers van de aangesloten maakbedrijven aan het woord laten.

Daarnaast organiseren we diverse events en projecten om de jeugd te enthousiasmeren voor een loopbaan in de techniek. Dat doen we zowel binnen het primair als het voortgezet onderwijs. Als ondernemer kun je eenvoudig kiezen waar jouw interesse ligt. En word je gefaciliteerd om jouw bedrijf nog beter onder de aandacht te brengen bij het (technisch) onderwijs in de regio.

Verder vinden we het belangrijk om elkaar regelmatig te ontmoeten. Aanmelden voor de eerstvolgende ledenbijeenkomst is heel eenvoudig. Het event staat meteen in je agenda.