Skip to main content

Op vrijdag 28 mei organiseerde het Technasium van ROER College Schöndeln in samenwerking met FieldLab Robotics, Zuyd Hogeschool, Robomotive BV, AGVR BV en Agora Roermond de LEGO® Sumo Robot Challenge. Leerlingen uit 2 havo en vwo met Onderzoek & Ontwerpen in hun pakket volgden een hackathon. Een hackathon is een bijeenkomst van techneuten om gezamenlijk aan een thema te werken. Het doel is, in korte tijd, een innovatieve en creatieve oplossing te bedenken om een probleem op te lossen. De challenge voor de leerlingen en dus het doel van deze hackathon was het zelfstandig bouwen en programmeren van een robot die in een sumowedstrijd de strijd met een andere robot moest aangaan.

Deze hackathon diende ter afsluiting van Technasiumproject LEGO® Sumo Robot Challenge. Onder begeleiding van experts legden de leerlingenteams in de ochtend de laatste hand aan hun LEGO® robots en besturingsprogramma’s. Als afsluiting vond in de middag de spannende LEGO® Sumo Robot Challenge plaats. De strijd tussen de robots leverde gespannen gezichten en glorieuze winnaars op!

ROER College Schöndeln heeft meerdere projecten, waaronder dronesoccer en VR-ervaringen, waarmee ze leerlingen vroeg en intensief kennis laten maken met de kansen en mogelijkheden van technologie. Door intensieve samenwerking met bedrijven en instellingen worden projecten levensecht en vernieuwend.