Skip to main content

Geslaagde bijeenkomst met alle projectleiders van keyport

Op 19 januari jl ontmoetten alle projectleiders van Keyport elkaar weer eens live in Herten. Het was een mooi moment om elkaar te spreken en ideeën, ervaringen en uitdagingen met elkaar uit te wisselen.  Goed om elkaar verder te leren kennen, niet alleen zakelijk maar zeker ook persoonlijk en de mensen achter de projecten te zien.

Keyport te gast bij gemeente cranendonck

Op 30 januari jl waren de Keyportorganisatie en partners te gast bij gemeente Cranendonck om de raadsleden bij te praten over Keyport en de projecten van Keyport. En om samen met Ton Hagelstein programmamanager Keyport, Gé Moonen voorzitter Keyport, Ruben Barten van het LVO, Joost Ploos van Amstel (voorzitter OCC) en Cranendonckse ondernemers Bas Corstjens van Mabriq en Patrick van Meijl van CSB Installatietechniek en de aanwezige raad -en commissieleden te spreken over een van de belangrijkste thema’s van dit moment: de (techniek)-arbeidsmarkt en hoe Keyport en partners deze uitdaging samen aangaan. Er werden stevige en mooie discussies gevoerd die bijdroegen aan de input voor het nieuwe koersplan dat Keyport aan het opstellen is. We kijken tevreden terug op een geslaagde avond.

Keyport on Tour: Inspirerende Ontmoetingen en Educatie

Keyport on Tour bracht recentelijk een scala aan boeiende ontmoetingen en educatieve programma’s naar verschillende locaties. Een van de hoogtepunten was het gesprek bij CHILL, waar vertegenwoordigers van afvalverwerkers RD Maasland, RWM en RD4 samenkwamen met Steam. Samen werkten ze aan een programma gericht op basisschoolkinderen, waarbij de focus lag op het transformeren van afval naar waardevolle grondstoffen.

Een ander interessant aspect van deze tour was het interview dat leerlingen van het Sint Ursula College hadden met medewerkers van Geelen Counterflow uit Haelen. Dit interview diende als onderdeel van hun profielwerkstuk, waarbij ze dieper ingingen op de bedrijfsprocessen en innovaties binnen dit gerenommeerde bedrijf.

Tijdens de SOML onderwijsdag stonden interactieve workshops centraal, waaronder de workshop “Beleef je Loopbaan”. Leerlingen werkten hierbij samen met onderwijspersoneel om een beter inzicht te krijgen in loopbaanmogelijkheden en persoonlijke ontwikkeling.

Een andere boeiende presentatie was gericht op stages binnen het programma “Beleef je Loopbaan”, specifiek ontworpen voor studenten van de Fontys Lerarenopleiding. Deze presentatie bood waardevolle inzichten en richtlijnen voor studenten die hun eerste stappen zetten richting het onderwijsvak.

Een van de meest opmerkelijke activiteiten vond plaats op 15 januari, toen derdeklassers van O&O naar Fontys Venlo trokken voor een reeks masterclasses. Deze masterclasses, gericht op het project “Drone Race Gate”, boden de leerlingen de kans om expertise op te doen. Terwijl de ene helft van de leerlingen zich verdiepte in “Creative Thinking” en zich richtte op het ontwerpen van creatieve constructies, volgde de andere helft een masterclass programmeren met Arduino. Dit gaf hen waardevolle vaardigheden en inzichten voor hun toekomstige projecten en carrières.