Skip to main content

Keyport en Hogeschool Zuyd organiseren op 23 april voor de 3e jaar op rij een hackathon bij een bedrijf in de Keyport regio. Ditmaal is dat Geelen Counterflow uit Haelen.

Docenten van ‘Business Studies’ aan hogeschool Zuyd willen dat hun 3e jaars HR studenten werken aan échte HR vraagstukken uit de markt op de volgende thema’s:

  • Vitaliteit
  • Duurzame inzetbaarheid – competenties
  • Strategische personeelsplanning
  • Brede welvaart op de werkplek
  • Employer branding

Een hackathon is een evenement waarbij diverse mensen samenwerken om innovatieve oplossingen te bedenken en te ontwikkelen binnen een beperkte tijdsperiode, meestal variërend van een paar uur tot meerdere dagen. Tijdens een hackathon werken deelnemers intensief samen, vaak in teams, om problemen op te lossen, nieuwe producten te bouwen of prototypes te ontwikkelen. Het doel is om snel te innoveren en nieuwe ideeën te verkennen.

‘Onze Keyport variant kenmerkt zich met name door de concrete vraagstukken van bedrijven in te brengen binnen het onderwijs, en dan in een soort pressure cooker scholieren en studenten door een creatief proces te sturen en te coachen voor het bedenken van nieuwe innovatieve oplossingen vanuit het perspectief van jongeren’ geeft Maartje Kessels, business developer van Keyport, aan.

In de aanloop naar de hackathon op 23 april is er een aantal voorbereidingssessies geweest:

Op 22 maart heeft er een eerste sessie plaats gevonden bij Zuyd Hogeschool. Hier is Keyport geïntroduceerd en is er een toelichting geweest van de hackathon aan 22 studenten.

Ook zijn er video’s gemaakt bij de vier Keyport bedrijven die een vraagstuk hebben uitgewerkt: Geelen Counterflow Haelen (branche Techniek), Proteion Zorg/Schoon Horn/Roermond (branche Zorg), BerryBrothers Roggel (branche Agrifood) en gemeente Leudal (branche Overheid).

Op 5 april volgde de tweede sessie. Hier kregen de studenten een toelichting op de filmpjes van de vier deelnemende bedrijven en uitleg over de DISC methodiek voor de groepsindeling. Op 23 april vindt de echte hackathon plaats bij Geelen Counterflow in Haelen. De hackathon bestaat uit brainstormsessies, het uitwerken van de ideeën, het in gesprek met experts van bedrijven en het pitchen van het beste idee pitchen aan een jury.

In onze volgende Keynote blikken we terug op de resultaten van deze hackathon.