Skip to main content

Op donderdag 2 februari heeft de finale van de European Future Tech Challenge plaatsgevonden bij het Roer College in Roermond. Binnen drie verschillende categorieën (Linssen Yachts, Laurentius Ziekenhuis en Business Innovation Team Limburg) werden diverse innovatieve future tech oplossingen gepresenteerd. Finalisten, docenten, het publiek en de partners hebben genoten van de diverse pitches. De jury van dit jaar bestond uit Ed Houben van Linssen Yachts, Anne de Ponti van Laurentius Ziekenhuis Roermond en John Janssen van Business Innovation Team Limburg.

Klik op de foto voor de volledige weergave.

De teams in de categorie Linssen Yachts hadden de keuze uit meerdere business cases. De finalisten zijn aan de slag gegaan met de volgende cases “De klant bepaalde boord parameters laten zien als hij niet aan boord is” en voor “De servicedienst bepaalde veiligheids- en service parameters laten zien om zo proactief of on-demand de klant en het schip te dienen”. Sommige teams hebben de business cases gecombineerd.

De finalisten die hebben deelgenomen in de categorie Laurentius Ziekenhuis Roermond zijn bezig geweest met het efficiënt inrichten van alle telefoontjes die binnenkomen bij de poliklinieken en de juiste afhandeling van alle administratie. In de categorie Business Innovation Team Limburg hebben de finalisten zich bezig gehouden met het vinden van oplossingen voor dagelijkse problemen waar iedereen mee te maken kan krijgen. Lichten uit en spots aan! Eindelijk mochten de teams het podium beklimmen en hun innovatie pitchen voor iedereen in de zaal. We zijn gestart met de teams in de categorie Linssen Yachts. Vervolgens was het tijd voor de pitches van de finalisten in de categorie Laurentius Ziekenhuis Roermond. Als laatste hebben de teams in de categorie Business Innovation Team Limburg hun innovatie gepitcht voor alle aanwezigen.

Na de laatste pitch kreeg de jury de moeilijke taak om per categorie een winnend team te bepalen. Maar na een goed juryoverleg was er toch een besluit!

Voor de categorie Linssen Yachts is het team My Boat Assistant van het Roer College verkozen tot winnaar. Team Efficiëntie van Trevianum Scholengroep ging ervandoor met de eerste plek in de categorie Laurentius Ziekenhuis. In de laatste categorie, Business Innovation Team Limburg, mag team Smart Shopping Cart van het BC Broekhin zichzelf de winnaar noemen. De jury had de eer om deze winnaars uit te roepen en een cheque met een ontwikkelingsbudget te overhandigen. Nieuwsgierig geworden naar de winnende innovaties? Klik dan op de betreffende team naam voor meer informatie.

Winnaars, van harte gefeliciteerd!