Skip to main content

W2R Drone Projects betreedt op donderdag 27 juni om 9 uur het Open Brains podium. Zij vormen daarmee de aftrap van de innovatie- en brainstormsessies voor Keyportbedrijven.  De sessie van W2R Drone Projects vindt plaats op de Brightlands Campus Greenport Venlo, locatie Villa Flora te Venlo.


Over de pitch van W2R
W2R Drone Projects adviseert telers in de agrofoodsector bij het optimaliseren van hun teeltprocessen door middel van geavanceerde dronetoepassingen. Met behulp van visuele (RGB), multispectrale en thermische camera’s/dronesensoren worden gedetailleerde gegevens over gewassen en/of bodem verzameld. Deze data worden door W2R Drone Projects met gespecialiseerde software geanalyseerd en besproken met de teler. Dit levert de kweker waardevolle inzichten. Zo biedt W2R Drone Projects nauwkeurige gewas- en groeimonitoring en worden telers met data gedreven teeltadvies ondersteund.

Deze adviezen stellen telers in staat om (eerder) gerichte maatregelen te nemen, zoals het specifiek behandelen van bepaalde delen van hun percelen met water, groeistoffen en plantenbeschermingsmiddelen. Echter, de aanwezige sproeisystemen zijn vaak generiek en kunnen niet op specifieke gebieden worden afgestemd. Dit leidt tot onnodig water- en gewasbeschermingsmiddelengebruik wat verspilling, hogere kosten en duurzaamheidproblemen met zich meebrengt.

W2R Drone Projects zoekt partners die mee willen werken aan oplossingen om bestaande sproeisystemen aan te passen; samen deze systemen updaten en compatible maken op de aangeleverde data, zodat telers effectiever en efficiënter kunnen werken. Maar daarnaast biedt het ook een mogelijkheid om te voldoen aan (toekomstige) wetgeving over het gebruik van deze middelen.

Hoewel er nieuwe, geavanceerde sproeisystemen beschikbaar zijn, zijn deze vaak (te) duur. Daarom richt W2R Drone Projects zich op het betaalbaar aanpassen van bestaande installaties. We nodigen potentiële partners uit om, samen met ons, te verkennen hoe we hiervan samen zowel de technische als economische haalbaarheid kunnen realiseren (een haalbaarheidsonderzoek); samen streven naar innovatieve, duurzame en kostenefficiënte oplossingen voor de landbouw van de toekomst.

Experts
We zoeken nog experts om deel te nemen aan deze Open Brains sessie. De experts die we zoeken zijn ervaren professionals die beschikken over specifieke kennis, waardevolle netwerken en uitgebreide ervaring in diverse industrieën. Ze zijn toegewijd om de Innovators te ondersteunen bij het valideren van hun businessmodellen en om de nodige aanpassingen en optimalisaties voor te stellen, zodat een betere lancering mogelijk wordt gemaakt. Deelname geeft voor Experts de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en om hun eigen netwerk te vergroten.

Bij vragen kun je contact opnemen met business developer Dyantha Muller.
Aanmelden als expert kan via e-mail: dyantha.muller@keyport.nl of telefoon 06 24 43 93 70.

Achtergrond
Voor een succesvolle toekomst van je bedrijf moet je blijven innoveren. Voor Keyport is het ondersteunen van ondernemers in innovatie en digitalisering een van de belangrijkste thema’s. We zijn er dan ook om de ondernemer te helpen en delen kennis en kunde om de digitale transformatie en de overgang naar een circulaire economie aan te pakken. Om dit nog een extra boost te geven is Keyport een partnerschap aangegaan met Open Brains en organiseren ze samen een innovatie- en brainstormsessies.