Skip to main content

We are live!

EFTC is van start! Scholieren- en studententeams gaan organisaties helpen met hun uitdagingen op het gebied van Artificial Intelligence, Robotica, Big Data, Augemted Reality & Virtual Reality, Internet of Things en Blockchain. Keyport is een van de founding partners en ondersteunt dit innovatieproject.

 • Wil jij de mogelijkheden van deze toekomstige technologieën onderzoeken? Samen met de nieuwe digital native generatie? Neem dan een kijkje op onze gloednieuwe website en bel!
 • Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg ons op social media!

De European Future Tech Challenge verbindt jongeren en organisaties om samen te werken aan future tech innovaties. Technologische ontwikkelingen zoals digitalisering en automatisering zijn immers aan de orde van de dag. De potentiële gevolgen zijn groot. Voor de maatschappij in het algemeen en voor de economie in het bijzonder.

Deze (economische) transitie wordt dan ook wel beschreven als de ‘4th industrial revolution’; waar bedrijven, werknemers en overheden zullen moeten inspelen op technologieën als Internet of Things (IoT), Big Data, Blockchain, Robotica, Domotica, Artificial Intelligence en Augmented/ Virtual Reality. De European Future Tech Challenge (EFTC) stimuleert innovatie en valorisatie op deze thema’s.

Wat gaan we doen
Tijdens de EFTC maken we ondernemers bewust van de kansen die toekomstige technologieën bieden, om ze vervolgens te vertalen naar concrete business cases. Aan de hand van gastcolleges, workshops en een interactief online platform brengt de EFTC jongeren van het middelbaar en hoger onderwijs samen met bedrijven en organisaties om na te denken over future tech-uitdagingen. Met hun creativiteit en het ‘out-of-the-box’ denken, kan deze ‘digital native’ generatie met creatieve oplossingen komen.

De European Future Tech Challenge is opgebouwd uit verschillende fasen:

 • Gastcolleges ter introductie van business cases uit het bedrijfsleven
 • Workshops (design, prototyping, business model & pitch)
 • Uitwerken business cases in co-creatie met partnerbedrijven
 • Grand Finale met deskundige jury
 • Van innovatie naar realisatie: natraject waarin teams met partnerbedrijven concepten

Bekijk hier de aftermovie van de IoT Challenge en laat je inspireren door de innovaties van 2019.

 Van voortraject tot realisatie 

De planning ziet er als volgt uit:

 • Feb – aug ’22: – Businesscases Triple Helix stakeholders ophalen- 0-meting + aanbevelingen Ideation, co-creation & prototyping
 • Sept – okt ’22: – Ideation kick-off middels business cases- Digitale matching speeddates- Online coachingsessies- Faciliteren sprint-dagen- Prototyping masterclass Workshop (hybride)
 • Nov 22: – Selectie top 18- Workshopronde (business model & pitch)- Doorontwikkeling business cases EFTC Finale
 • Dec ’22: – Pitches top 9- Keynote Future Tech- Prijsuitreiking EFTC-Awards Natraject
 • Jan – maart ’23: – Doorontwikkeling top 18 in samenwerking met Triple Helix netwerk- Ondersteunen en begeleiden winnaars en deelnemers- 1-meting + aanbevelingen