Skip to main content

Op 23 april jl. vond een hackathon plaats bij Geelen Counterflow in Haelen. Derdejaars HR-studenten werkten aan echte HR-vraagstukken zoals vitaliteit, duurzame inzetbaarheid, strategische personeelsplanning en employer branding. De hackathon omvatte diverse fasen: van introductie tot het pitchen van de beste ideeën aan een jury.

Voor de hackathon hebben eerder vier Keyport-bedrijven vraagstukken uitgewerkt: Geelen Counterflow Haelen (Techniek), Proteion Zorg/Schoon Horn/Roermond (Zorg), BerryBrothers Roggel (Agrifood) en gemeente Leudal (Overheid).

Student Anne Schlechtriem van Zuyd HR: “Deze ervaring toont de kracht van het koppelen van onderwijs aan bedrijven. Het versterkt de band tussen theorie en praktijk en opent nieuwe mogelijkheden.” Medestudent Sanne Breuer voegt toe: “Samenwerken aan oplossingen voor bedrijven laat je zien hoe je theorie in praktijk kunt toepassen.” Lecturer en researcher Erik Canisius van Zuyd Hogeschool is ook enthousiast: “De samenwerking tussen Keyport, gemeenten, organisaties en Zuyd Hogeschool is een succesformule gebleken. HRM-studenten hebben waardevolle praktijkervaring opgedaan en relevante adviezen gegeven. Keyport fungeerde als aanjager en smeerolie, wat resulteerde in een win-win-win situatie voor iedereen”.  Estelle Janssen van Proteion Schoon sluit daarbij aan: “Het was een heel geslaagde hackathon! Omdat ik zelf ook een aantal jaar geleden student was bij de opleiding Business Studies, was het extra leuk om de leerlingen te helpen met deze opdrachten.  Ik vind het goed dat leerlingen nu ook echt mee mogen denken in de praktijk. En dat ze naar een organisatie toegaan en kunnen meekijken hoe het later zal zijn als zij zelf zullen werken in het HR-werkveld. De dag was erg geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar”!