Skip to main content

Keyport (of partner) nieuws in de media gemist? Hieronder een aantal recente artikelen.


Thema: Onderwijs & innovatie
Artikel: Linkedin post
Door: Techniekpact

Onderwijsinnovatie: vmbo’ers en mbo’ers leren virtueel in de praktijk in de regio Keyport.

Prachtig voorbeeld van onderwijsinnovatie: vmbo’ers en mbo’ers leren virtueel in de praktijk in de regio Keyport.

Dat je een technisch vak voor een groot deel in de praktijk leert, is een bekend gegeven. Maar het inrichten van een praktijklokaal is voor scholen echter complex én kostbaar. Daarom komt in de Keyportregio binnenkort een mooie vorm van effectief “leren in de praktijk” beschikbaar voor het vmbo en het mbo: een virtuele leeromgeving.

Trainen met simulatietechnieken is bewezen effectief, en de eerste gesprekken met het onderwijs zijn al gevoerd. De scholen zien deze virtuele vorm dan ook als een mooie aanvulling op praktijkstages en locaties zoals bijvoorbeeld wordt aangeboden door het publiek-private samenwerkingsverband CIVIL in Roermond, die een volledige praktijkruime voor installatietechniek heeft ingericht.

Onder leiding van Gé Moonen groeide Moonen Packaging uit tot de ‘groenste onderneming’ in Midden-Limburg. Als Keyport-ambassadeur streeft hij naar verdere verduurzaming van de regio.
Bekijk hier het artikel.


Thema: Ondernemerschap
Artikel: Linkedin post
Door: Vivian Hoeben-Seerden

VHS Administratie over Business Roadmaps

Aanrader!
Ik gun iedere ondernemer een “Jean-Paul”.

Vivian Hoeben-Seerden: Hij vertaalt de plannen in mijn hoofd naar een businessplan met concrete acties, zodat ik mijn ambities waar kan maken. In mijn 16 jaar ondernemerschap nam ik nooit voldoende tijd om “aan” mijn bedrijf te werken. De managementboeken die ik las (en nog graag lees) brachten mij nooit echt in beweging. Drukte of andere prioriteiten maakte dat ik mijn goede voornemens nooit kon nakomen. Jean-Paul is recht door zee, zonder oordeel en altijd positief ingesteld.

Ik ben er nog niet, maar weet nu de weg.

Keyport steunt ondernemers met subsidie voor bedrijfsstrategie! (lees hier het artikel.)

Je stagnerende bedrijfsgroei een boost geven, uitdagingen op de arbeidsmarkt aanpakken, je maatschappelijke impact vergroten of je verdienmodel gaande houden terwijl je de transitie maakt naar een circulaire bedrijfsvoering? Voor zowel grote als kleine ondernemers zijn er tal van goede redenen om deel te nemen aan programma Business Roadmaps. Keyport biedt ondernemers nu de mogelijkheid om met een aantrekkelijke subsidie deel te nemen. Wil je gebruik maken van de subsidie, ga dan naar de keyport website en bekijk onder projecten de pagina’s van “Koers” en “Business Roadmaps”.

Link naar het bericht (LinkedIn post)