Skip to main content

De financiering is rond: drie nieuwe Keyport projecten gaan van start. Stuk voor stuk gericht op de uitdagingen die ondernemers nú ervaren: een gezond toekomstperspectief, goed opgeleid personeel en werken aan duurzame inzetbaarheid. “Dit gaat ondernemers verder brengen!”

De impact van de coronacrisis is groot. Bedrijven worden zwaar getroffen en ondernemers bedenken van alles om te overleven. Zo worden er ook veel korte termijn acties ondernomen, die vaak tegen de kernactiviteiten van het bedrijf indruisen. Maar wat betekent dat op de langere termijn?

Veel ondernemers worstelen met de toekomst. “Waar gaat het naar toe? Hoe ziet mijn markt eruit? Welk business model past daar bij?”


Met het programma KOERS helpen we de ondernemer met strategische innovatie, een resultaatgerichte strategie en een toekomstbestendig verdienmodel. ETF en Airmetric delen hun ervaring met KOERS.

Lees hier: Best practice ETF (pdf) en Airmetric (pdf)

De tweede uitdaging waar veel ondernemers voor staan is personeel. Want hoewel de vraag naar personeel nu minder lijkt, weten we ook dat de druk snel weer toeneemt. De beroepsbevolking neemt in deze regio met 18.000 mensen af. Tegelijkertijd is er een vervangingsvraag van 17.000 mensen. We zullen nú moeten investeren om deze regio toekomstbestendig te maken.

Met het project Keyport Meets – Regio in de rugzak’  brengen we duizenden studenten in contact met honderden bedrijven in de regio. Zodat ze zien dat er in de regio waarin ze zijn opgegroeid fantastisch mooie bedrijven zijn waar ze hun carrière kunnen uitbouwen, als ze hun studie hebben afgerond.  Het project ‘Keyport meets – Regio in de rugzak’ helpt leerlingen om doelgerichte keuzes te maken voor hun toekomstige loopbaan. De afstand tussen studenten en bedrijven is nu nog groot. Door die te verkleinen en elkaars werelden zichtbaar en toegankelijk te maken verkleinen we de kans op uitval van nieuwe studenten en zorgen we voor goed gekwalificeerd personeel voor bedrijven in de toekomst.

Een derde uitdaging waar veel ondernemers mee aan de slag willen is ‘Duurzame Inzetbaarheid’. Hoe houd ik mijn medewerkers fit voor de toekomst? Met de TrueTalent methodiek maken we de specifieke uitdaging voor jouw bedrijf helder. En kom je tot een integraal plan van aanpak voor het hele bedrijf.

Jeroen Boekema – Managing Director VDL Konings: “Als management hebben we ervaring opgedaan met de TrueTalent methodiek, zowel een-op-een als in een teamsessie. Deze ervaring willen wij nu ook onze medewerkers meegeven zodat zij inzicht krijgen hoe zij hun functie en rol het beste kunnen invullen en de taken het beste onderling kunnen verdelen voor de toekomst.”

Meer weten of aansluiten?
Maak dan een afspraak met Loes of Renske.

Renske Cox
• arbeidsmarkt • opleiden, bijscholen of omscholen • duurzaamheid
renske.cox@keyport.nl | M. 06-57587920

 

 

Loes Borger
• innovatie • ondernemerschap • subsidiekansen • bedrijfsstrategie
loes.borger@keyport.nl | M. 06-20519003