Skip to main content

Op 30 mei jl heeft Keyport in samenwerking met Zuyd Hogeschool een denktank circulair ondernemen georganiseerd bij Zuyd Perron Circulair Weert op het NS-station in Weert.

De noodzaak van circulair ondernemen wordt steeds duidelijker, maar bij organisaties ontbreekt het vaak aan kennis en daadkracht om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Vandaar dat Keyport en het Bijzonder Lectoraat Creatief en Circulair Ondernemen van Zuyd Hogeschool de handen in elkaar slaan om hier verandering in aan brengen en ondernemers mee nemen in de wereld van circulaire economie op een manier die herkenbaar is voor ondernemers en hen ook aanspreekt.

Om te ontdekken wat die, voor ondernemers, herkenbare en aansprekende manier is, zijn Keyport en Zuyd Hogeschool tijdens deze denktank eerst in gesprek gegaan met een aantal pioniers in circulair ondernemen en een aantal ondernemers die aan de vooravond staan om aan de slag te gaan met circulair ondernemen.

Onder leiding van Danielle Twardy-duisters gingen de deelnemers samen het gesprek aan. Over het proces dat de pioniers hebben doorlopen, de specifieke vraagstukken op het gebied van circulair ondernemen waar ze tegenaan gelopen zijn tijdens hun zoektocht om circulair ondernemen in te bedden in hun organisaties, wat het heeft opgeleverd en daar tegenover de vraag waar de andere groep behoefte aan heeft qua ondersteuning. Er ontstond een levendige en interessante discussie die van verschillende invalshoeken werd belicht.

We kijken dan ook terug op een hele geslaagde denktank sessie, die veel bruikbare inzichten heeft gegeven en die in het najaar een vervolg krijgt in de vorm van een interactieve en praktische kennissessie in het najaar van 2024 voor ondernemers en gemeenten, die ook aan de slag willen met circulair ondernemen.