Skip to main content

Maak er werk van via de Dutch Dairy Challenge!

Download hier de flyer (pdf).
Het zijn turbulente tijden, de toekomst is onzeker; Wat gaat er gebeuren met de stikstofplannen, het rapport Remkens, derogatie en de kaderrichtlijn water? Je zou er apathisch en murw van worden. En dát moeten we zien te voorkomen. Door focus op de lichtpuntjes en nieuwe perspectieven met de Dutch Dairy Challenge: In 100 dagen van een innovatief maar nog ruw idee, naar een strak plan met groeipotentie.

Wat is de Dutch Dairy Challenge

Dutch Dairy Challenge is dé innovatie aanjager in de melkveehouderij sector. Dutch Dairy Challenge daagt melkveehouders uit om samen met een eigen team te werken aan innovatieve plannen, groot en klein, voor de verdere verduurzaming van de Nederlandse melkveehouderij. Na onze succesvolle pilot editie in de regio Oost-Brabant en Noord-Limburg wordt de challenge nu landelijk uitgerold. Wat inhoudt dat dit jaar álle melkveehouders van Nederland de kans hebben om zich in te schrijven!

Wordt één van de 8 DDC deelnemers!

De geselecteerde melkveehoud(st)ers gaan met een multidisciplinair studententeam (W-UR, TU/e en Utrecht) en een professionele ondernemerscoach die de melkveehouderij kent aan de slag om het idee op te werken tot een realiseerbaar plan. Dit doen ze door middel van een 100 dagen innovatietraject waarin 3 gezamenlijke workshops plaatsvinden op inspiratievolle locaties. Het 100 dagen traject loopt van februari t/m mei 2023. Op een tof eindevent worden de ideeën gepresenteerd aan een onafhankelijke jury en wordt de winnaar bekendgemaakt.

Schrijf je in vóór 21 november

Alle melkveehouders en ketenpartijen met een idee kunnen zich inschrijven via www.dutchdairychallenge.nl