Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Uitnodiging werksessie aanpak Circulair Bouwen in Zuid-Nederland

18 april | 13:30 - 17:00

Graag nodigen we je uit om deel te nemen aan de werksessie voor Circulair Bouwen op donderdag 18 april.

Doel van de werksessie is om circulaire initiatieven voor de bouwsector te verbinden en op te schalen in Zuid-Nederland. Tot 2030 worden binnen de acht zuidelijke woondeals 175.000 woningen gebouwd. Door samen te werken kunnen deze woningen zo circulair mogelijk worden gerealiseerd.

We starten met een plenaire aftrap met het team van het programma Circulair Bouwend van ENZuid, het samenwerkingsverband van 8 triple helix regio’s en drie provincies. Daarna gaan we graag met jou aan de slag om de volgende programmalijnen verder in te vullen: korte ketens biobased bouwmaterialen, nieuwe business en financieringsmodellen, bouwprojecten, grondstoffen- en materialenhubs en installaties.

Lees hieronder meer over het programma en meld je aan voor één van de werksessies.

Datum & tijd: 18 april 2024 van 13.30 tot 17.00 uur

Locatie
EigentijdsErf
Spreeuwelsedijk 9
5091 KS Westelbeers

Programma
Na een korte introductie van het programma worden er vijf verdiepende werksessies gehouden. Jullie als uitgenodigde bedrijven, overheden, kennisinstellingen, regio’s en programmaleiders gaan in gesprek om het concreet en praktisch uitvoerbaar te maken. Samen gaan we bouwen aan nieuwe innovatieprojecten, waarbij financiering kan worden aangevraagd via bijvoorbeeld regelingen als Emissieloos Bouwen, OPZuid of Interreg regelingen.

  • 13:30: Inloop
  • 14:00-14:15 uur: (Plenaire) opening
  • 14:15-16:45 uur: Werksessies
  • 16:45-17:00 uur: (Plenaire) afsluiting
  • 17:00 uur: Netwerkborrel

Aanmelden

Lees verder over de achtergrond
Het programma Circulair Bouwend Zuid-Nederland wil de transitie naar een circulaire en duurzame bouw aanjagen. Een circulaire en duurzame aanpak voor de bouw biedt antwoorden op de grote bouwopgave in deze regio in relatie tot uitdagingen op het gebied van duurzaamheid (klimaat, energie en grondstoffen) en ruimte (lucht, water, bodem en natuur). Het programma wil vraag en aanbod bij elkaar brengen, nieuwe ecosystemen (coalities) ontwikkelen, belemmeringen wegnemen en meerdere ontwikkelroutes stimuleren. Dit doet het programma voor en vanuit Zuid-Nederland met perspectief op nationale en grensoverschrijdende samenwerking. Het programma is een initiatief van het Economisch Netwerk Zuid-Nederland (ENZuid).

Meer info lees je hier

Gegevens

Datum:
18 april
Tijd:
13:30 - 17:00
Evenement Categorie: