Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Track – Circulaire kansen in de Limburgse betonindustrie

21 september 2021 | 09:00 - 19 oktober 2021 | 17:00

€500

21 september, 5 & 19 oktober 2021 | 9.00 – 17.00 uur (waarvan een deel plenaire Zoom-sessies en blokken zelfwerk)

De betonindustrie is een belangrijke leverancier voor de grootverbruikers van beton: de bouw en Grond-, Weg- en Waterbouw (GWW)-sector. Om CO2-uitstoot te reduceren is niet alleen hergebruik en recycling noodzakelijk, maar ook schoner produceren en slimmer ontwerpen. Daarvoor is innovatie nodig, in de hele keten. Door te innoveren ontstaan ook nieuwe verdienmodellen. Én het vergroot de aantrekkingskracht voor jonge medewerkers. Deze kansen kunnen alleen benut worden door als keten samen te werken.

De circulaire economie is een systeem waarin hoogwaardige diensten worden geleverd, en waarin producten zo lang mogelijk meegaan, om vervolgens te worden hergebruikt en gerecycled.

Driedaagse Workshop Track

Nieuwe ketens en nieuwe samenwerkingen vragen om nieuwe ontwerpen én nieuwe businessmodellen. In samenwerking met Provincie Limburg en Keyport 2020 organiseert CIRCO een driedaagse Track om ketenpartners bij elkaar te brengen en op weg te helpen. Vanuit ieders eigen positie en businesscase kunnen deelnemers kennis opdoen van circulair ondernemen en circulair design. Zo ontdekken we samen nieuwe kansen en zetten we circulaire business in gang.

Tijdens de CIRCO Track gaan we aan de slag om circulaire business te ontwikkelen en word je op weg geholpen in een gefaciliteerd design proces, met kennis, instrumenten en interactie met andere bedrijven en ontwerpers. Na afloop heb je zowel een langetermijnvisie ontwikkeld, als een concreet plan om morgen mee te beginnen.

Programma

Dag 1 Initiate Workshop
Tijdens deze eerste dag duik je in het gedachtengoed van de circulaire economie. We analyseren de huidige lineaire waardeketen. En we gaan op bezoek bij een inzamelaar/sorteerder van disposables.

Dag 2 Ideate Workshop
In de tweede sessie gaan we gericht aan de slag met de circulaire businessmodellen en design strategieën. De kansen uit de voorgaande workshop worden opgepakt en verder verkend.

Dag 3 Implement Workshop
Tijdens de laatste workshop maken we de stap naar realisatie van circulaire producten, diensten en businessmodellen. We kijken daarbij naar technische en commerciële haalbaarheid van de resultaten van de vorige workshop, de gevolgen hiervan voor bedrijfsvoering en de circulaire impact. Ook leer je om te gaan met barrières.

Waarom meedoen?

  • Circulair ondernemen biedt nieuwe business
    kansen! Je vergroot je concurrentiekracht, je creëert nieuwe waarden voor je bedrijf en je klanten.
  • Het is een herijking van je business model. Is deze toekomstbestendig en welke nieuwe visies zijn er op dit gebied?
  • Meedoen aan CIRCO biedt veel kansen voor aanhaken op een breed netwerk, contact met andere sectoren en een groeiende community.
  • Samenwerken binnen de keten maakt ideeën slimmer én beter uitvoerbaar.
  • Je krijgt toegang tot actuele kennis en concreet bruikbare tools.

Wat levert het op?

  • Tijdens de CIRCO Track ontwikkel je samen met ketenpartners plannen die op korte termijn realiseerbaar zijn voor je bedrijf.
  • Daarnaast krijg je zicht op mogelijke systeemveranderingen op lange termijn.
Informatie & inschrijven

Gegevens

Begin:
21 september 2021 | 09:00
Einde:
19 oktober 2021 | 17:00
Kosten:
€500
Evenement Categorie:
Site:
https://www.circonl.nl/agenda/track-circulaire-kansen-in-de-limburgse-betonindustrie-2/

Organisatoren

Keyport
Circo