Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

MIT Haalbaarheid subsidie – Online werksessie Trias-Keyport

4 maart 2021 | 13:00 - 14:00

MIT Haalbaarheid subsidie, biedt dit kansen voor jou? – Juist in deze tijd zijn veel bedrijven bezig met het ontwikkelen van nieuwe ideeën. Soms noodgedwongen, omdat de omstandigheden erom vragen, soms simpelweg omdat nieuwe kansen zich voordoen. De verkennende voorfase van dergelijke ontwikkeltrajecten is vaak tijdrovend. En met een hoog risico, immers veel variabelen zijn nog onzeker. Dat is voor een MKB bedrijf lastig, want tijd en geld investeren, zonder directe opbrengst in zicht, past vaak niet in de dagelijkse realiteit. Een subsidie kan hierbij oplossing bieden!

Een hele concrete kans is de MIT Haalbaarheid subsidie, die in april weer opent. Deze subsidie is gericht op innovatieve MKB-ondernemers, die hiermee de technische en economische risico’s in kaart brengen van een voorgenomen innovatieproject.

Een MIT-aanvraag indienen is om verschillende redenen zeer aantrekkelijk:

  • De subsidie wordt cash uitbetaald bij de start van je project. Qua liquiditeit is dit dus een echte duw in de rug om de innovatie te kunnen realiseren!
  • Je eigen inbreng kan in-kind voldaan worden met uren die je investeert. Dit zijn normaliter uren die je vaak als eigen organisatie sowieso al in je project steekt, oftewel win-win!
  • De administratieve lasten van de subsidie zijn zeer beperkt.
  • Last but not least: Door eerst de haalbaarheid te onderzoeken van je project, verklein je de kans op onverwachte problemen tijdens de ontwikkeling en implementatie. Het is dus een goede investering in je bedrijf!

Donderdag 4 maart: online werksessie Trias-Keyport van 13.00-14.00 uur

Informatie & Inschrijven

> Wil jij de regeling aanvragen, maar twijfel je of jouw idee wel past?
> Of weet je al zeker dat je wilt aanvragen, maar hoe begin je?

Op donderdagmiddag 4 maart vertelt een ervaren subsidieadviseur van TRIAS je alles over de do’s en don’ts.
Wat komt wel en wat niet in aanmerking? Hoe werk ik mijn idee uit tot een volledig plan? Welke kosten kun je opvoeren? Kortom: Wil je weten hoe je succesvol gebruik maakt van de MIT Haalbaarheid regeling? Doe dan mee met de online werksessie op 4 maart om 13:00 tot 14:00 uur!

Keyport Startfeefonds
Wist u trouwens dat Keyport & ESZL een startfeefonds hebben? Voor het aanvragen van subsidies betaalt u doorgaans een start- en succesfee. Om de drempel te verlagen financiert Keyport 50% en ESZL 2/3de  van de startfee. Alleen als de subsidie wordt toegekend, betaalt u het bedrag weer terug zodat het geld opnieuw beschikbaar kan worden gesteld aan andere ondernemers. Door deze startfee ondersteuning loopt u als bedrijf minder risico, terwijl uw slaagkansen vergroot worden door de professionele ondersteuning.

Over MIT Haalbaarheid
Een MIT Haalbaarheidsproject richt zich op haalbaarheidsstudies voor technische nieuwe producten, productieprocessen of diensten door MKB bedrijven. Je onderzoekt de technische en economische risico’s van uw innovatie in kaart.

De MIT haalbaarheidssubsidie bedraagt 40% van uw subsidiabele kosten met een maximaal bedrag van € 20.000. Uw eigen bijdrage kan inkind voldaan worden door de inbreng van eigen uren, waardeerbaar tegen een forfaitaire bedrag van € 60 per uur. Bovendien wordt het bedrag geheel vooraf uitbetaald. De looptijd van een haalbaarheidsproject mag maximaal 1 jaar bedragen maar er dient binnen 4 maanden na de indiening van de subsidieaanvraag te worden gestart met de uitvoering van het haalbaarheidsproject.

Gegevens

Datum:
4 maart 2021
Tijd:
13:00 - 14:00
Evenement Categorie:

Organisatoren

TRIAS subsidies
Keyport