Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Inspiratiebijeenkomst de verduurzamingskoers

29 november 2023 | 16:00 - 18:00

Op woensdag 29 november aanstaande organiseert SOW Sustainability in samenwerking met Keyport, Crossroads, ESZL, de Rabobank van 16:00 – 18:00 uur een inspiratiebijeenkomst in het Rabobank Kenniscentrum voor het programma De Verduurzamingskoers van SOW Sustainability.

Door alle vraagstukken die er liggen binnen het thema duurzaamheid zoals de klimaatcrisis, energietransitie, het toenemend verlies aan biodiversiteit, omschakeling naar een meer circulaire economie maar ook sociale uitdagingen rond diversiteit en inclusie, armoedebestrijding, de woningnood, de groeiende kloof tussen rijk en arm en de gezondheidszorg zien ondernemers vaak door de bomen het bos niet meer. Het zijn allemaal vraagstukken die vragen om een andere manier van ondernemen.

Tijdens de inspiratiebijeenkomst krijg je alle informatie over het verduurzamingsprogramma De Verduurzamingskoers. Er is een ondernemer aanwezig die al eerder zijn duurzaamheidskoers heeft doorlopen en die graag zijn ervaringen met je deelt.

Het programma
Het programma brengt ondernemers samen om gelijktijdig te starten met het verduurzamen van hun eigen organisatie. ‘Als deelnemer werk je aan jouw eigen verduurzamingsstrategie, maar door het traject gelijktijdig met meerdere bedrijven te starten kan tijd, input, kennis, investering en expertise met en tussen de deelnemende partijen worden gedeeld’ aldus Mirjam van Sow Sustainability. Dit alles wordt ondersteund door duurzaamheidsexperts die de deelnemers begeleiden en adviseren. De duurzaamheidsexperts ondersteunen daarbij in bedrijfsbrede inspiratie workshops en trainingen en gezamenlijke duurzaamheidsstrategie sessies. Ook krijgen de ondernemers 1:1 feedback en ondersteuning bij implementatie. Vooral het MKB kan een belangrijke rol spelen in de versnelling van de transitie naar een duurzamere wereld. Daarom is het van groot belang om als ondernemer duurzaamheid te integreren in jouw strategie en bedrijfsvoering. Dit programma biedt hiervoor een uitstekende gelegenheid.

Locatie:
Rabobank Kenniscentrum
Schepersweg 111 Herten

Het hele traject bestaat uit drie fasen:

  1. Activatie en training;
  2. Strategieontwikkeling;
  3. Implementatie.

De doorlooptijd van het programma bedraagt ongeveer 8 tot 12 maanden.

Voor wie?
De Verduurzamingskoers richt zich primair op MKB-ondernemers met 50-250 medewerkers.

Wat levert de Verduurzamingskoers jou op?
Door deel te nemen aan de Verduurzamingskoers, creëer je waarde en heb je een voorsprong op je concurrentie door middel van een concreet duurzaamheidsplan, verkleining van ondernemersrisico’s, voorsortering op wetgeving; mogelijke verhoging van marges en verbetering van resource management maar zeker ook door aantrekkelijker werkgeverschap.

Wil je meer weten?
Meld je nu aan voor de informatiebijeenkomst door een e-mail te sturen naar mirjam@sow-sustainability.com

Laten we samen de eerste stap zetten naar een duurzame toekomst!

Gegevens

Datum:
29 november 2023
Tijd:
16:00 - 18:00
Evenement Categorie:

Organisatoren

Keyport
Crossroads Limburg
SOW Sustainability
ESZL