Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Fontys Engineers Meet & Match 2023

18 april 2023 | 09:00 - 16:00

Fontys Engineers Meet & Match is het jaarlijks event waarbij bedrijven en studenten van Fontys Engineering met elkaar verbonden worden. En dit keer komen we weer fysiek bij elkaar op dinsdag 18 april 2023!

Ben jij als bedrijf op zoek naar stagiairs of afstudeerders? Op zoek naar een samenwerking met Fontys Engineering? Wil je op één dag in beeld komen bij 2.000 toekomstig engineers? Met acht tot dertien studenten van jouw keuze speeddaten? Of jouw bedrijf presenteren op de bedrijvenmarkt aan meer dan 2.000 studenten, MBO en HBO? Uniek is de samenwerking die wij zoeken tussen het MBO en het HBO.

Doel
Het doel van het event is om bedrijven in gesprek te laten komen met toekomstig Engineers voor het invullen van een stage- of afstudeerplaats. Bedrijven en studenten gaan met elkaar in gesprek tijdens een fysiek event. De opzet bevat drie elementen:

1. Speeddates
Tijdens een speeddate van 20 minuten gaan een 2e-, 3e- of 4e-jaars student (HBO en/of MBO) en een bedrijf samen het gesprek aan. Voorafgaand aan het event vullen zowel de bedrijven als de studenten hun eigen profiel in. Bedrijven geven aan met welk type student ze in gesprek willen. Bijvoorbeeld met 2e-jaarsmechatronica en/of werktuigbouwkunde studenten. De studenten geven aan met welke bedrijven ze graag in gesprek willen komen. Op deze manier worden bedrijven en studenten aan elkaar gematcht. Je hebt als bedrijf maximaal dertien speeddategesprekken per speeddatetafel met studenten die passen bij jouw opgegeven voorkeur. De speeddates worden vooraf ingepland waardoor iedereen een persoonlijk dagprogramma heeft.Je kunt hiervoor alvast dinsdag 18 april 2023 in jouw agenda reserveren.

2. Bedrijfspresentatie
Het event biedt ook de mogelijkheid om een fysieke presentatie van maximaal 20 minuten te geven aan een groep studenten die zelf kiezen om bij de presentatie aanwezig te zijn. Voor dit onderdeel kunnen ook studenten van de studierichtingen zoals Technische Bedrijfskunde, Toegepaste Natuurwetenschappen en MBO-studenten aansluiten.

3. Bedrijvenmarkt
De bedrijvenmarkt is voor alle studenten. Hier kun je jouw bedrijf presenteren aan meer dan 2.000 studenten. Evenals bij de bedrijfspresentaties kunnen ook hier de studenten aansluiten van de studierichtingen zoals Technische Bedrijfskunde, Toegepaste Natuurwetenschappen en MBO-studenten.

Foto is genomen tijdens Meet & Match in het Evoluon

Voor wie
Het event is bedoeld voor alle bedrijven die in contact willen komen met studenten van Fontys Engineering die op zoek zijn naar een (afstudeer)stage. Studenten van leerjaar twee, drie en vier van de volgende opleidingen nemen deel aan de speeddates en delen hun cv’s:

  • Automotive
  • Elektrotechniek
  • Mechatronica
  • Toegepaste wiskunde
  • Werktuigbouwkunde

Kosten
Aan deelname zijn kosten verbonden, omdat het niet mogelijk is een dergelijk event te organiseren zonder bijdrage vanuit het bedrijfsleven. Deelname kost 500,- euro (excl. BTW).

Datum
Wanneer: dinsdag 18 april 2023
Tijd: 9.00 – 16.00
Waar: Eindhoven (een exacte locatie is nog onbekend)

Aanmelden
Wil je deelnemen aan het event? Meld je dan aan via deze link. Vooraanmeldenkan tot 1 januari 2023. Dit is een vooraanmelding en verplicht nog tot niets. Je krijgt dan in januari 2023 een uitnodiging om je bedrijfsprofiel aan te vullen en voorkeuren kenbaar te maken. Daarna is jouw aanmelding definitief en ontvang je een factuur.

Contact
Voor vragen kun je terecht bij Mark Herman van het Fontys Centre of Expertise HTSM – E-mail: m.herman@fontys.nl Telefoon: 06-50737731

Gegevens

Datum:
18 april 2023
Tijd:
09:00 - 16:00
Evenement Categorie: